Donderdag 6 juli 2017

OranjeLeeuwinnen over hun sterktes op EK

Team_Oranje_-_Copyright-ProShots-1569391_-_Remko_Kool_-_CREDIT.jpg

Het EK Vrouwenvoetbal begint over twee weken. Oranje is geen top favoriet voor de titel maar wil wel hoge ogen gooien. Maar wat is nou de kracht van de vier linies van Oranje? De speelsters vertellen het zelf.

"Reflex"
We beginnen bij de keepster: Sari van Veenendaal. “Ik denk dat mijn kwaliteit zeker op de lijn ligt, dus mijn reflex. Ik ben redelijk lang voor een keepster in het vrouwenvoetbal.”

"Vaste organisatie"
Hoe zit het met de verdediging? Nummer 2: aanvoerder Mandy van den Berg. “Achterin staat het volgens mij goed. We hebben de laatste wedstrijden met een vrij vaste organisatie gespeeld. Wel hebben we de afgelopen maanden veel gewisseld in het team. Ik heb het idee dat zowel alle spelers binnen als buiten de lijnen helemaal klaar zijn voor het toernooi.”

"Voldoende kwaliteit"
De middenlinie wordt vertegenwoordigd door nummer 3: Daniëlle van de Donk. “Ja, we zijn gewoon goed. Op elke linie hebben we gewoon voldoende kwaliteit. Op het middenveld denk ik dat je altijd wel wat ruimer zit, net als bij de aanvallers.”

"Voorhoede"
Tot slot de aanvalslinie, om van te smullen, met nummer 4: Shanice van de Sanden. “Ik heb wel vaker gehoord dat ze onze voorhoede goed vinden. Dat geeft alleen maar vertrouwen.”

Bondscoach Wiegman: “We voelen wel extra druk

Bron: NOS Langs de Lijn