Maandag 27 maart 2017

Oranjevrouwen tegen Frankrijk en IJsland met 23 speelsters in selectie

copyright-proshots-985570-stadion_FC_Utrecht_-_Pro_Shots-Joep_Leenen.jpg

Voor de komende oefeninterlands van het Nederlands vrouwenelftal tegen Frankrijk en IJsland heeft bondscoach Sarina Wiegman de selectie vrijgegeven. Onder de 23 gelukkigen is helaas niet Stefanie van der Gragt. De 24-jarige verdediger van Bayern München heeft een knieblessure.

De eerste wedstrijd tegen de Fransen is een bijzondere. Het is namelijk op de dag dat het officiële aftellen kan beginnen. Op vrijdag 7 april (20.00 uur) is het nog 100 dagen voor WEURO 2017 van start gaat, ofwel het EK Vrouwen 2017. Op 6 juli in hetzelfde stadion – Galgenwaard in Utrecht – is het zover: dan trappen de OranjeLeeuwinnen af tegen Noorwegen, de eerste wedstrijd in Poule A.

Oranje tegen IJsland in Doetinchem
Vier dagen na het duel met Frankrijk is IJsland de volgende oefentegenstander van Wiegman en de haren. De interland tegen IJsland is in stadion De Vijverberg in Doetinchem en begint om 19.00 uur.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal voor de aankomende oefeninterlands is als volgt:

[b]UPDATE:
Sheila van den Bulk vervangen door Danique Kerkdijk.

[/b]Lineth Beerensteyn (FC Twente), Mandy van den Berg (Reading FC), Sheila van den Bulk (Djurgårdens IF) --> Danique Kerkdijk (FC Twente), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (Achilles’29), Sisca Folkertsma (PSV), Loes Geurts (Paris Saint Germain), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (Arsenal), Vanity Lewerissa (PSV), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard), Tessel Middag (Manchester City), Vivianne Miedema (Bayern München), Jill Roord (FC Twente), Shanice van de Sanden (Liverpool FC), Sherida Spitse (FC Twente), Sari van Veenendaal (Arsenal), Siri Worm (FC Twente) en Kelly Zeeman (Ajax).

Zie ook het speelschema WEURO 2017.

copyright-proshots-994712-Tessel_Middag-Pro_Shots-Erik_Pasman-HELFT.jpg