Donderdag 3 augustus 2017

Pakken de OranjeLeeuwinnen revanche op Engeland?

Sherida_Spitse_-_Copyright-ProShots-1174547_Remko_Kool-CREDIT.jpg

Nederland en Engeland stonden al een keer eerder tegen elkaar in een halve finale van het EK Vrouwen. In 2009 schopten de twee teams het tot de halve eindstrijd in Finland. Beide teams deden het destijds verrassend goed. Nu, 8 jaar verder, strijden de Lionesses en de Leeuwinnen opnieuw voor een plek in de EK-finale. Maar dit keer in Nederland, in EK 2017-speelstad Enschede!

"Nederland - Engeland"
De OranjeLeeuwinnen overtroffen zichzelf op het toernooi in 2009 en reikten al tot de halve finale. Engeland, dat derde werd in de poule, was de favoriet in deze wedstrijd. Engeland kwam in de 61ste minuut op een 1-0 voorsprong. Daar konden ze maar 3 minuten van genieten toen Marlous Pieëte de 1-1 binnenschoot.

Na 90 minuten stond was het nog steeds gelijk. De OranjeLeeuwinnen hoopten op een penaltyreeks, nadat ze in de kwartfinale Frankrijk al met strafschoppen hadden uitgeschakeld. Maar het mocht niet zo gaan. Engeland scoorde de 2-1 uit een hoekschop in de 116ste minuut, ruim in de verlenging dus. Dit betekende einde verhaal voor de ploeg van toenmalig bondscoach Vera Pauw. Engeland werd in de finale alsnog uitgeschakeld, door Duitsland.

Van de Sanden: "Miedema weet beter"