Woensdag 19 juli 2017

Rotterdam gaat voor het allergrootste Oranjefeest

copyright-proshots-756579-supporters-Pro_Shots-Jasper_Ruhe.jpg

Pro Shots

Donderdag speelt Oranje haar tweede groepswedstrijd van het EK. Heel Rotterdam kleurt dan Oranje. De wedstrijd tegen Denenmarken is al weken uitverkocht.

In het Kasteel is er plek voor circa 10.000 Oranje-supporters. Veel van deze supporters verzamelen zich donderdagmiddag op de Fanzone op het kruisplein, naast het Centraal Station. Er gaat omstreeks 18.30 uur een Oranje-parade van twee kilometer lengte vanuit het centrum via de Beukelsdijk naar Spangen.

In Utrecht
liepen zondag ongeveer 2.000 voetbalfans mee met de Oranjebus. Rotterdam hoopt dit aantal te overtreffen maar wil vooral dat de Fanwalk veilig verloopt. Dat is ook de reden van het vroege vertrek.

De Fanzone gaat om 15.00 uur al open. Er worden voetbalactiviteiten en optredens met feestmuziek georganiseerd. Ook staan er grote schermen waarop de wedstrijd live te volgen is.

Ook de Erasmusbrug is Oranje op woensdag en donderdag ter ondersteuning van de vrouwen. Andere delen van Rotterdam volgen dit voorbeeld. In Rotterdam duurt het EK tot en met 29 juli. Als Nederland tweede wordt in de poule, speelt het die avond opnieuw op het Kasteel.

Van wie is Ellen Hoog fan? Bekijk het hier!