Zondag 9 juli 2017

SAMENVATTING: OranjeLeeuwinnen makkelijk langs Wales (Video)

Copyright-ProShots-1047034-Lieke_Martens-Remko_Kool.jpg

Pro Shots

In de laatste oefenwedstrijd voor het EK hebben de OranjeLeeuwinnen het vrij makkelijk gehad. Tegenstander Wales werd met 5-0 verslagen. Halverwege stond het 2-0 door doelpunten van Lieke Martens en Danielle van de Donk. Na rust scoorden Vivianne Miedema (2) en Mandy van den Berg.

Oranje had vanaf minuut één alle ruimte om aan te vallen. Zo ontstonden kansen voor Vivianne Miedema en Shanice van de Sanden. Na twaalf minuten was het al raak: Linksbuiten Martens dribbelde door de verdediging en schoot knap raak. Niet lang daarna scoorde Van de Sanden, maar uit buitenspelpositie waardoor het doelpunt niet telde. Van de Donk wist wel te schoren met een rebound op de inzet van Miedema.

In de tweede helft gingen de OrajeLeeuwinnen gewoon verder waar ze waren gebleven. Miedema kopte raak uit een voorzet van Van de Sanden. Dit was al haar veertigste interlandgoal. Kort daarna mocht ze ook haar 41e aantekenen. Ze kon zelf opstomen tot de rand van de zestien waarna ze hard en laag in de verre hoek schoot. Van den Berg maakte vlak voor tijd nog de 5-0. Ook scoorde Van Lunteren nog via de onderkant van de lat maar dit werd niet gezien.

Typische vrouwenvoetbal humor? Miedema vertelt het ons!