Vrijdag 10 maart 2017

Over Shanice van de Sanden: "Ik zie nog steeds dat ondeugende meisje dat leuk brutaal is" (Sparkle+1)

Shanice_van_de_Sanden_-_Copyright-ProShots-1450301_-_Remko_Kool-CREDIT.jpg

In Vragen aan een Bekende neemt EKVrouwen contact op met iemand die de OranjeLeeuwin in kwestie goed kent. Een vriendin, coach van vroeger, familielid: het kan allemaal. Deze week: Marvin Eersteling, de jeugdtrainer van Shanice van de Sanden bij VVIJ. Shanice zelf verdient hiermee haar eerste Sparkle!

Talent had Van de Sanden ook in de jeugd al in overvloed, zo blijkt uit een anekdote van Eersteling. "Ik kan me nog herinneren dat we een keertje tegen SV Almere moesten spelen. Beide teams hadden al twee jaar niks verloren, maar wij speelden met 14- en 15-jarigen en zij speelden met meiden die 16 of ouder waren. En toch speelden we ze helemaal kleurenblind. Shanice speelde de sterren van de hemel en de tegenstanders moesten haar echt onderuit schoppen om haar te stoppen."

Zowel in haar persoonlijkheid als in haar speelstijl is Van de Sanden niet veel veranderd, zo vertelt haar jeugdtrainer. "Shanice is in mijn optiek helemaal niet veranderd, ze is nog steeds het meisje dat ze vroeger was. Ze is heel extravert en heel aanwezig. Zij was een klassieke rechtsbuiten: haar ploeggenootje speelde de bal tussen de verdedigers door, waarna zij er langs de zijlijn achteraan rende. Dan kwam ze het zestienmetergebied, legde ze hem terug en schoot iemand anders hem erin."

"Shanice, die kon eigenlijk alleen maar een beetje rennen, was heel kort door de bocht de boodschap"

EKvrouwen.nl


Haar succes vindt Eersteling prachtig, maar komt voor hem niet als een grote verrassing. "Ik had het wel voorspeld. Ik kan me nog herinneren dat de KNVB meer zag in Tessel Middag. Shanice, die kon eigenlijk alleen maar een beetje rennen, was heel kort door de bocht de boodschap. In wezen is dat ook haar grootste kwaliteit, maar als je overal iederéén eruit rent, dan wordt het toch wel exceptioneel."

Want niet alleen onder de meiden was Van de Sanden de rapste. "Onze jongens van de C1 speelden destijds in de Eerste Klasse. En soms mochten de meiden meedoen met de jongens. Dan speelde Shanice met onze jongens-C1 bijvoorbeeld tegen de C2 van Sparta Rotterdam. En toen we ook dán zagen hoe ze iedereen eruit liep, dachten we: ‘Dit is niet meer toevallig’."

Desondanks is hij natuurlijk apetrots op zijn oud-pupil. "Dit klinkt heel raar, maar ik denk dat ik ook een beetje fan ben. Als er iets op tv komt, ga ik even kijken of ik bewaar het even. Niet zozeer om de prestatie, maar meer om te zien dat ze groot is geworden en om te kijken wat voor meid ze nu is. Ik zie dan nog steeds dat kleine meisje dat ondeugend en leuk brutaal is. Die altijd een brede glimlach trekt en heel open is. Dat is gewoon heel erg leuk."

Een international die geheel zichzelf is gebleven en kan rekenen op bovengenoemde complimenten van een oude bekende, verdient van EKVrouwen.nl een Sparkle!

Tekst: EKVrouwen.nl/Imre Himmelbauer