Maandag 1 mei 2017

Social van de week: Merel van Dongen en haar Ajax dichtbij de titel (Sparkle +1)

In aanloop naar het WEURO 2017 deze zomer in Nederland, volgen wij de Oranje leeuwinnen op de voet. In de rubriek 'Social van de Week' lichten wij wekelijks één post van onze internationals uit. Elke maandag kennen wij een sparkle toe aan de leeuwin die afgelopen week de meest opmerkelijke social media post heeft geplaatst. Ook kan de hele selectie een Sparkle krijgen. Deze week gaat de sparkle naar.... Merel van Dongen!!

Play-offs
De belangrijke zege van 1-0 van de Ajax vrouwen op PSV is voor een Ajacieden weer een grote stap richting de titel. De Amsterdammers zijn al het hele seizoen de koploper in de eredivisie vrouwen. Het enige doelpunt deze wedstrijd kwam van de voet van Marjolijn van den Bighelaar in de 12e minuut.

Concurrent PSV is dankzij het verlies uitgeschakeld en maakt geen kans meer op de titel. Met nog vier wedstrijden te gaan, gaat de strijd nu tussen koploper Ajax en FC Twente. De club uit Twente, die met 5-0 van ADO Den Haag won, is momenteel nog de enige ploeg die de Amsterdammers kan bedreigen.

Het andere nieuws is dat Ajacied en international Merel van Dongen weer helemaal fit is. Afgelopen vrijdag speelde zij voor het eerst in lange tijd weer een hele wedstrijd voor de club uit Amsterdam. Van Dongen kampte al sinds januari met een ernstige knieblessure, waardoor zij toen ook genoodzaakt was het trainingskamp van de Oranjeleeuwinnen in januari in het Spaanse La Manga te verlaten.

Sparkle
Wij kennen een Sparkle toe aan Merel van Dongen voor haar snelle revalidatie. Ook was Van Dongen gedurende de wedstrijd een van de uitblinkers. Tot drie keer toe was zij gevaarlijk uit een corner.

Door: Lara Snel

photo_f7-75.jpg