Woensdag 8 maart 2017

Subliem slot OranjeLeeuwinnen tegen Japan

Copyright-ProShots-1047034-Lieke_Martens-Remko_Kool.jpg

Lieke Martens: doelpunt tegen Japan!

Na een subliem slotakkoord in de vorm van het winnende doelpunt van Vivianne Miedema, heeft het Nederlands vrouwenelftal opnieuw een knappe zege geboekt: 3-2 tegen Japan. Daarmee eindigen de OranjeLeeuwinnen de Algarve Cup met een vijfde plaats.

Veelzeggende prestatie
Op de finaledag van het vriendschappelijke toernooi in Portugal ging ook Japan eraan, net als eerder topland Zweden en China (beide met 1-0). Met name vice-wereldkampioen Japan en olympisch finalist Zweden zijn tegenstanders waartegen een overwinning een veelzeggende prestatie is.

Ook goals van Dekker en Martens
In blessuretijd ging woensdag de laatste wedstrijd om de Algarve Cup opnieuw gewonnen. Vivianne Miedema zorgde met haar treffer voor een zeer goed gevoel in het Oranjekamp. De basis voor de winst van de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman was al gelegd binnen twintig minuten, dankzij de 1-0 en 2-0 door respectievelijk Anouk Dekker en Lieke Martens.

Ongelukkig doelpunt Van den Bulk

Maar direct erna kwam Japan dichterbij door de 2-1 te produceren. Oranje hield stand tot de rust, maar een kwartier voor tijd viel dan toch de gevreesde 2-2. Sheila van den Bulk kreeg de gelijkmakende tegentreffer ongewenst op haar naam, nadat ze de bal verkeerd raakte na een voorzet van Japan: een eigen doelpunt.

Rood voor Van den Berg
Het was al lastiger voetballen voor Oranje, want aanvoerder Mandy van den Berg moest een kwartier daarvóór na een tweede kaart het veld verlaten.

Veel progressie op weg naar EK
Des te mooier was het dat Nederland vlak voor het allerlaatste fluitsignaal ‘doodleuk’ gewoon alsnog de overwinning pakte tegen het nationale vrouwenteam van Japan, nota bene in 2015 nog finalist tijdens het WK. Dat belooft wat voor de Oranje Vrouwen op het komende EK 2017 in Nederland. Of in elk geval: het team van Wiegman heeft in Portugal veel progressie en weer een extra dosis vertrouwen geboekt.