Vrijdag 7 juli 2017

Terugblik: Hoe verliep het EK 2013 voor onze OranjeLeeuwinnen?

copyright-proshots-629851-Europees_kampioen_Duitsland_2013-Pro_Shots-Bildbyran.jpg

Net als komende maand werd er vier jaar geleden ook een EK georganiseerd. Tijdens dat EK, gehouden in Zweden, waren de OranjeLeeuwinnen ook van de partij. Maar hoe verliep het EK ook alweer voor het Nederlands vrouwenelftal? Ekvrouwen.nl blikt kort terug op het EK 2013.

Nederland zat in een poule met Duitsland, IJsland en Noorwegen. Na de loting in november 2012 reageerde Maayke Heuver erg verrast over de zware poule-indeling. ‘’Dat is flink pittig, we hadden natuurlijk gehoopt het wat minder zwaar te treffen. Aan de andere kant, onze instelling is dat we van iedereen kunnen winnen. Tegen deze tegenstander kunnen we in elk geval vrijuit spelen en hebben we ook niets te verliezen.’’

Flinke teleurstelling
Uiteindelijk zou het toernooi voor Nederland uitlopen op een fikse teleurstelling. Aan de eerste wedstrijd hield Nederland één punt over. Zowel Nederland als Duitsland wist het net niet te vinden, waardoor het 0-0 bleef. De tweede wedstrijd werd met 1-0 verloren van Noorwegen. Solveig Gulbrandsen maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Ook de derde wedstrijd werd met 1-0 verloren. Voor IJsland wist Dagný Brynjarsdóttir het net te vinden en te zorgen voor de drie punten.

Met één punt eindigde Nederland vier jaar geleden laatste in de poule. Hopelijk wordt komend EK een groter succes. En later komen we óók terug op het EK 2009, dat voor Oranje wél een bijzonder toernooi werd!

Bondscoach Wiegman: "Het is een zware poule."