Donderdag 20 juli 2017

Van Veenendaal en Spitse: onmisbaar bij winst OranjeLeeuwinnen tegen Denemarken

Oranje_Leeuwinnen_wedstrijden.jpg

Sari van Veenendaal is uitgegroeid tot heldin van Oranje, in het met 1-0 gewonnen duel met Denemarken. Sherida Spitse scoorde subliem uit een penalty.

Veel op het spel
Op voorhand zou winst tegen Denemarken een grote stap zijn richting de knock-outfase voor de OranjeLeeuwinnen. Als de Denen zouden winnen, zouden zíj op 6 punten komen en dan had Nederland de laatste poulewedstrijd moeten winnen van België. Er stond wel iets op het spel vandaag...

Met name de ontknoping was bloedstollend. Van Veenendaal heeft veel moeten optreden, maar heeft knap werk verricht om het doel schoon te houden. Matchwinner Spitse maakte haar 21ste doelpunt voor Oranje.

Hoe deze succesvol verlopen, tweede poulewedstrijd van de OranjeLeeuwinnen verliep:


Vooral de eerste 10 minuten van de wedstrijd is Nederland dominant. De Denen creëren slechts kansen met lange ballen, maar het is Nederland die de doelpogingen heeft. In de 10e minuut krijgt Miedema een grote kans, ze kopt de bal op doel, maar met moeite kan de keeper nog redden. In de 20e minuut krijgt Nederland een penalty. Van der Donk wordt onderuitgehaald en Spitse zet de stand op 1-0.

Daarna begint Nederland te nonchalant aan de spelhervatting.
Er wordt slordig uitverdedigd en Harder komt één op één met Van Veenendaal, maar die treedt hier heel goed op.

De eerste 10 minuten van de tweede helft zijn het de Denen die het initiatief nemen.
Eindelijk zien we de Deense spits Harder in actie, ze is een groot gevaar en creëert veel chaos bij het doel van Van Veenendaal. Maar het Nederlandse doel blijft schoon.

De rest van de wedstrijd blijft Denemarken het strafschopgebied van de OranjeLeeuwinnen onder druk zetten. Van Veenendaal treedt heel goed op groeit uit tot heldin van de wedstrijd. Ook de OranjeLeeuwinnen krijgen nog wat kansjes via Miedema en invalster Jansen. Eindstand 1-0, Nederland heeft nu tegen België in elk geval genoeg aan één punt om de kwartfinale te bereiken en... is weer een stap dichter bij de Europese titel!