Donderdag 13 april 2017

Vivianne Miedema: “Tijdens het EK ga je geen tien kansen krijgen zoals tegen IJsland”

Oranje_Leeuwinnen_programma_Vivianne_Miedema.jpg

Vivianne Miedema heeft alweer 38 Oranjetreffers in de touwen liggen. In 48 interlands. Een droom van velen. En de teller blijft nog wel even lopen.

Vivianne Miedema. Weer eens twee keer gescoord. Dinsdagavond tegen IJsland dit keer. Haar 37e en 38e doelpunt voor Oranje in 48 interlands. ‘Ga er maar aan staan’, zeggen ze dan!

Haar reactie, tegenover EKvrouwen.nl: “Twee keer gescoord en goed gespeeld… Of dat perspectief biedt voor het EK? Ja, dat denk ik wel. We hebben het dinsdag in deze oefeninterland tegen IJsland goed gedaan. We winnen met 4-0, dus dan doe je het prima. Natuurlijk kun je ook met zes, zeven, acht nul van het veld afgaan. Maar ik denk dat we vooral heel tevreden mogen zijn.”

Het maken van goals, daarvoor sta ik er natuurlijk. Tegen IJsland heb ik veel de bal gehad. Ik ben ook veel aanspeelbaar geweest. Ja, ik heb in Doetinchem wel okay gevoetbald, wat mij betreft.”

Er zat bij IJsland weinig voetbal in. Het was veel van ‘overtreding hier, overtreding daar’. En veel de lange bal, daarmee waren zij af en toe wel gevaarlijk. Dat was heel lastig om tegen te voetballen. Maar ik ben blij dat wij in dat type spel niet zijn meegegaan.”

Vrijdag tegen Frankrijk scoorde ik niet. Ik had toen in Utrecht één kans en ja, die moet erin. Maar voor de rest… Ik voel me goed en maak veel doelpunten op het moment. Dat het dan tegen Frankrijk niet lukt, vergeet ik snel. Ik moet natuurlijk ook altijd vlug weer met de volgende wedstrijd door.”

Het is de komende periode uiteraard nog kijken wat het beste past en wat het beste gaat, ook qua posities. We hebben nog een aantal wedstrijden voor het EK. Ook qua selectie kan er nog van alles gebeuren. We hebben een goede groep en veel meiden zitten dicht tegen een selectie of basisplaats aan. Het is de komende maanden echt nog afwachten wie het best in vorm zijn voor het EK.”

Ja, tijdens de wedstrijden op het EK ga je geen tien kansen krijgen zoals tegen IJsland. Dus die kansen die ik krijg, moeten er gewoon in. Daar werken we zeker aan, maar aan de andere kant, je creëert ze wel. We hebben in ieder geval een goede afsluiter gehad deze week. We komen met Oranje even niet bij elkaar, maar tot de volgende wedstrijd tegen Japan is deze 4-0 wel even fijn.”

Vivianne Miedema na afloop van Nederland – IJsland