Dinsdag 1 augustus 2017

Vivianne Miedema na bevrijdende treffer: "Ik had een andere taak"

Oranje_Leeuwinnen_programma_Vivianne_Miedema.jpg

Scoren op een eindtoernooi had ze nog niet gedaan, tot zaterdagavond. Vivianne Miedema schoot de beslissende 2-0 binnen nadat ze de afgelopen week vanuit de media kritiek had gekregen. Ook oud-international Daphne Koster vond dat bondscoach Wiegman een andere spits moest gebruiken. In een interview met NU.nl reageert Miedema op de kritiek.

Bevrijdende EK-treffer
"In de andere wedstrijden had ik een andere taak. Zaterdagavond zag je dat ze aan de buitenkanten meer rugdekking gaven, dan kom ik wel vrij te staan. Dat zag je tegen Zweden ook", aldus een blije Miedema na haar bevrijdende treffer.

"Nooit getwijfeld"
Voorafgaand aan de wedstrijd hadden analisten Aad de Mos en Daphne Koster via de media een advies gegeven aan bondscoach Wiegman. Namelijk een andere spits proberen. Miedema wilde de media en Daphne Koster niet de mond snoeren met de goal. Haar reactie tegenover NU.nl: "Meer mensen dan alleen Daphne Koster hebben dat geroepen. Maar ik heb nooit getwijfeld. In de andere wedstrijden was ik op een andere manier belangrijk. Nu schiet ik er een in en ben ik bij de andere goal betrokken, dat voelt gewoon lekker."