Maandag 17 juli 2017

Voorbeschouwing Duitsland - Zweden

Selectie_en_FIFA-ranking_Zweden_tegenstander_Leeuwinnen_halve_finale_WK_Vrouwen.jpg

Maandag 17 juli staat de wedstrijd Duitsland-Zwitserland op het programma. Deze EK Vrouwen 2017-deelnemers spelen dan hun eerste groepswedstrijd.

Die Frauen-Nationalmannschaft wist zich als eerste te plaatsen in de kwalificatie voor UEFA Women’s EURO 2017. Dit wordt het tiende EK waar de Duitsers aan mee doen. Vanaf dedeelname heeft Duitsland, op een keer na, iedere editie gewonnen. Met 128 doelpunten is Birgit Prinz overall topscoorster. Hier had zij 214 wedstrijden voor nodig wat haar ook de meeste interlands opleverde.

Zweden, de Europees Kampioen van 1984, heeft zich vrij makkelijk geplaatst voor dit EK. Met maar één nederlaag werden ze eerste in de poule. De afgelopen zes edities haalde Zweden altijd de kwartfinales en bij de vorige editie werden ze derde. De overall topscoorster is Lotta Schelin. Ze staat nu op 85 doelpunten. Hier had ze 171 interlands voor nodig. De titel 'meeste interlands' staat op naam van Therese Sjögran. De recordinternational speelde 214 interlands waarin ze 21 keer scoorde.

WIN GRATIS EK-FINALE-TICKETS MET HET EKVROUWEN POULE SPEL