Dinsdag 11 april 2017

Wedstrijdverslag TWEEDE helft Nederland - IJsland

Vivianne_Miedema_-_Copyright-ProShots-1173451_-_Remko_Kool-CREDIT.jpg

Vivianne Miedema: twee doelpunten tegen IJsland

In de tweede helft van Nederland – IJsland lijkt de wedstrijd iets meer in evenwicht te zijn. Maar niet voor lang. Na een goede actie van Jackie Groenen maakt – wie anders – Vivianne Miedema 2-0!

Zie hier trouwens het verslag Oranje-IJsland van de EERSTE helft.

Miedema scoort na zes minuten spelen in de tweede helft. Binnen de zestien haalt ze uit, zoals vooral zij zo goed kan. Het verschil is dus al twee treffers. Kan IJsland hier nog iets tegen doen?

Net als in de eerste helft trekt Nederland het spel naar zich toe. Dat gebeurt nu met Sherida Spitse in de ploeg, die er bij rust is ingekomen voor Tessel Middag. En met Jill Roord en Dominique Janssen. Zij zijn de vervangers van Daniëlle van de Donk en Kelly Zeeman, na een dubbele wissel in minuut 63.

Vier minuten later al neemt Oranje definitief afstand. Lieke Martens zorgt voor 3-0! Na een lange bal naar voren dwingt zij enige twijfel af in de achterhoede van IJsland, waarvan zij zelf profiteert. Opnieuw een goal dus van Martens, nadat zij ook tegen Frankrijk trefzeker was. Alweer haar 28e doelpunt, in 71 Oranjewedstrijden.

Ondertussen doet ook Sari van Veenendaal haar goalie-werk. Zij behoedt Nederland voor een tegentreffer, zodat achterin de nul behouden blijft. Nederland gaat verder gedegen op zoek naar het vierde doelpunt. Met intussen ook Lineth Beerensteyn in de ploeg. Zij heeft Van de Sanden vervangen en laat zich al snel zien met een prima kans, maar de keeper van IJsland staat goed op haar plek.

Meerdere Oranje-kansen volgen. Ook IJsland blijft het proberen, ondanks de ruime achterstand. Het is een mooie voorbode voor het EK, waarin ook de IJslanders van de partij zijn. Maar dan met de wetenschap dat Oranje op dinsdagavond 11 april 2017 alvast een tikkie heeft uitgedeeld van 4-0.

Inderdaad: 4-0, want in de slotseconden dwingt Lieke Martens een eigen doelpunt af. Een ruime overwinning voor de OranjeLeeuwinnen!

FACEBOOK EKVROUWEN.NL