Donderdag 9 maart 2017

Wiegman: “Saamhorigheid, strijd en samenwerken. Dat is wat ik heb gezien” (Sparkle +1)

Bondscoach_Sarina_Wiegman_Copyright-ProShots-1389291_-_Moniek_Arends-CREDIT.jpg

“Het is een heel goede week geweest, waarin we op alle fronten stappen hebben gemaakt. In de manier van spelen, de verschillende samenstellingen van de ploeg. En alle speelsters hebben zichzelf goed kunnen laten zien.”

Het Nederlands vrouwenelftal stal woensdag in Portugal in de slotseconden een opwekkende overwinning, tegen voetbalgrootmacht Japan. Het betekende een vijfde plaats op het prestigieuze toernooi om de Algarve Cup. Maar nog mooier zijn de resultaten van de wedstrijden van Oranje tegen met name China (1-0), Zweden (1-0) en dus Japan (3-2), en de wijze waarop die winstpartijen tot stand zijn gekomen.

Dat vertelt een tevreden bondscoach Sarina Wiegman (quote KNVB). “Een compliment aan de groep over de wijze waarop zij invulling hebben gegeven aan deze week.” Wiegman zag haar ploeg tijdens de Algarve Cup slechts één keer verliezen, nipt met 3-2 tegen Australië. Het slot tegen Japan, met de winnende treffer in blessuretijd van Vivianne Miedema, stemde Wiegman echter opnieuw tot grote tevredenheid.

“We begonnen echt scherp en fel aan de wedstrijd. We kwamen snel op 0-1, waarbij het me vooral tevreden stemt dat we uit een corner scoorden. Ook de 0-2 was een fraai doelpunt. Een snelle, verzorgde opbouw die we uitstekend afmaken.”

“Het laatste half uur was het ‘alle hens aan dek’ voor de ploeg”, zegt Wiegman in het bondsbericht. “Toch kregen we nog een paar kansen. Heel knap en goed om te zien dat we dan toch in de laatste seconden van de wedstrijd een doelpunt weten te maken.”

“Saamhorigheid, strijd en samenwerken. Dat is wat ik heb gezien en dat is wat we nodig hebben op het EK deze zomer.”

Kortom: een uitgebreid en welgemeend compliment voor het team. Afkomstig van de bondscoach die het weten kan én ook kritisch zal zijn als het minder is. Het Nederlands vrouwenelftal verdient hiermee als gehele team een Sparkle!

photo_f7-75.jpg