Maandag 3 juli 2017

Gangmaakster Oranje Leeuwinnen: "Géén zenuwen"

Shanice_van_de_Sanden_-_Guus.jpg

Veel mensen kennen Van de Sanden door haar unieke uiterlijke kenmerk: Lippenstift. Maar ze is vooral één van de gevaarlijkste speelsters. Namens Oranje, op het komende EK!

EKVrouwen sprak met haar:

Het vrouwenvoetbal geniet van steeds meer aandacht. Geeft dit jullie een boost?
"Natuurlijk geeft dat ons een boost. We hebben er onwijs veel zin in. Als ik kijk op straat zie ik mensen die erover praten en dat is ook echt heel mooi. Het is ook goed dat het in eigen land is. Want dan ‘moeten’ er mensen over praten eigenlijk. In een ander land had dat weer minder geweest. Dus het geeft zéker een boost."

Is er ook voor jou iets persoonlijks veranderd door de aandacht?
"Alles wordt gewoon positiever en daar geniet ik van. Ik word meer aangesproken op straat. Dat komt ook omdat ik met lippenstift voetbal en in het dagelijks leven ook lippenstift draag. Daar herkennen veel mensen mij aan."

Waar ben jij het meest zenuwachtigst voor?
"Ik voel nog helemaal geen zenuwen. Normaal gesproken heb ik dat best wel maar nu nog helemaal niet. Ik ben gewoon vrij relaxed en ik zal het wel zien. Maar ik ben het wel meer gewend. Ik heb wel vaker voor meer mensen moeten voetballen. Dus ik ben er niet heel erg zenuwachtig voor. We hebben er wel met het team over gehad toen we hoorde dat alle stadions uitverkocht waren. Dat is gewoon heel mooi om te horen. Verder heb ik nog niet gehoord dat iemand anders zenuwen heeft."

Hoe zou jij de oranje leeuwinnen in drie woorden omschrijven?
"Plezier, goed en krachtig."

Wat is nou typische oranje vrouwenvoetbal humor?
"Ik ben vaak van de gekke domme humor. Ik zeg gewoon af en toe van die domme dingen. Maar dat ga ik niet hier zeggen hoor!"

Kun je een voorbeeld geven? Kleedkamer grapjes bijvoorbeeld?
"Daar eigenlijk niet persé. Het is vaak gewoon aan tafel als we aan het eten zijn. Dat we iets over tafel gooien bijvoorbeeld."

Dus jij bent ook een van de gangmakers?
"Ja dat denk ik wel ja!"

Shanice Janice van de Sanden (Utrecht, 2 oktober 1992) is een Nederlands voetballer van Surinaamse afkomst die sinds het seizoen 2015/16 voor Liverpool LFC uitkomt. Ze speelt als aanvalster en staat bekend om haar snelheid.

Dinsdag deel 2: voorspellingen van Shanice van de Sanden!