Maandag 24 april 2017

Hoe gaat het eigenlijk met onze internationals in de Eredivisie (véél Sparkles!)?

In aanloop naar het WEURO 2017 deze zomer in Nederland, volgen wij de Oranje leeuwinnen op de voet. In de rubriek 'Social van de Week' lichten wij wekelijks één post van onze internationals uit. Elke maandag kennen wij een sparkle toe aan de leeuwin die afgelopen week de meest opmerkelijke social media post heeft geplaatst.

Deze week extra aandacht voor de ontknoping van de Eredivisie Vrouwen. De Sparkles gaan naar de leeuwinnen die nog in de race zijn voor de titel (zie namen hieronder).

Play-offs
Het einde van de competitie nadert en bij de Eredivisie Vrouwen zijn de eerste play-off wedstrijden al gespeeld. Na de anderhalve competitie (21 speelrondes)duelleren de bovenste 4 teams tegen elkaar om de strijd om het kampioenschap. De onderste 4 teams nemen het tegen elkaar op in de strijd om het klassebehoud. Bij aanvang van de play-offs nemen de betreffende teams de helft van het aantal punten mee. De play-offs bestaan uit 6 wedstrijden.

De kampioenskandidaten
De teams die in de race zijn voor de titel en de daarbij behorende leeuwinnen:
- Ajax (Merel van Dongen, Desiree van Lunteren, Kelly Zeeman).
- ADO Den Haag
- PSV (Angela Christ, Sisca Folkertsma, Vanity Lewerissa).
- FC Twente (Eshly Bakker, Danique Kerkdijk, Jill Roord, Lineth Beerensteyn, Siri Worm, Renate Jansen).

De strijd om de titel is vrijdag 21 april begonnen. De eerste punten zijn binnengehaald door Ajax en FC Twente. Ajax won 1-0 van ADO Den Haag, dankzij de trefzekere Marjolijn van den Bighelaar. De vrouwen van FC Twente hebben de club uit Eindhoven verslagen met 1-0. Invaller Sabrine Ellouzi zorgde een kwartier voor het einde voor de winnende treffer.

KNVB Beker

Ajax en PSV treffen elkaar dit seizoen minimaal nog 1 keer. De finale van de KNVB Beker op vrijdag 2 juni wordt gespeeld tussen de club uit Amsterdam en Eindhoven.

Dank aan de @AjaxVrouwen #supersupporters ❌❌❌ @ajaxvrouwenofficial @afcajax #knvbbeker #finale 2 juni

Een bericht gedeeld door Marleen Molenaar (@marleenmolenaar1) op 14 Apr 2017 om 4:23 PDT

PEC Zwolle heeft thuis de eerste ronde van de play-offs met 3-1 van Achilles's gewonnen! #vrouwenvoetbal#eredivisievrouwen

Een bericht gedeeld door Vrouwenvoetbal NL (@vrouwenvoetbalnl) op 22 Apr 2017 om 4:58 PDT

photo_f7-75.jpg

Door: Lara Snel