Zondag 16 juli 2017

Wedstrijdverslag: OranjeLeeuwinnen trappen EK af met winst!!

VAR_op_WK_Vrouwen_2019.jpg

Nederland is het EK perfect begonnen! De openingswedstrijd tegen Noorwegen is door Oranje met 1-0 gewonnen. Noorwegen heeft de beste spits van de wereld en de teams vertegenwoordigen de 11e en 12e plaats op de FIFA-ranglijst, dus het beloofde zondagavond oprecht een spannende wedstrijd te worden...

En dat blijkt al meteen in de 1e minuut. Miedema trapt af. Meteen volgt een grote kans voor de Nederlanders via Martens. De Noorse keepster heeft er moeite mee maar kan de inzet nog net keren.

Daarna is het Nederland dat domineert.
Na mooie acties van Miedema en Van de Sanden lukt het de Leeuwinnen alleen nog niet om te scoren. Ook Martens is in vorm. Ze geeft niet alleen goede voorzetten, maar krijgt in de 14e minuut nog een grote kans op een goal na mooi samenspel met Miedema. In de 30e minuut is er ook een grote kans voor Van den Donk op de voorzet van Martens, maar de keepster van Noorwegen weet de bal te keren.

In de 32e en 34e minuut wordt er geapplaudisseerd door het publiek voor de onlangs overleden ADO Den Haag-speelster Sylvia Nooij én om steun te betuigen aan de vrienden en familie van Ajax-speler Abdelhak Nouri met rugnummer 34.

De overige speelminuten van de eerste helft zijn niet verrassend, af en toe een kans voor de Noren, maar de OranjeLeeuwinnen blijven dominant. Ruststand in De Galgenwaard: Nederland – Noorwegen, 0-0.

Ook de tweede helft begint met grote kansen,
zowel voor de Nederlanders maar ook voor de Noren. In de 66e minuut is het eindelijk zover. Weliswaar zijn de rollen omgedraaid en is het ditmaal Martens die de bal voorgeeft en Van de Sanden die de bal het doel inkopt: 1-0! De minuten verstrijken en Nederland krijgt nog wat kansen, maar de stand blijft onveranderd. En dus gaat Oranje in groep A aan kop!