Vrijdag 20 januari 2017

Ruime winst op Roemenië

Vivianne_Miedema_-_Copyright-ProShots-1173451_-_Remko_Kool-CREDIT.jpg

Het oefenduel Nederland - Roemenië is met 7-1 gewonnen door de Nederlanders.

Vanaf de vierde minuut domineerden de Nederlanders al. De kopbal van Zeeman gaat maar net naast de goal van de Roemenen. Nederland krijgt in deze fase veel corners, maar wel zijn het de Roemenen die op voorsprong weten te komen. De OranjeLeeuwinnen komen sterk terug en weten uiteindelijk pas in de 45e minuut de gelijkmaker te scoren, via Lineth Beerensteyn.


Vrij snel in de tweede helft krijgt Roord ruimte voor een schot en tekent hierbij de stand op 2-1 in het voordeel van Oranje. Vanaf dat moment begint de doelpuntenregen. In de 50e minuut weet Roord nogmaals het net te raken en zet de stand op 3-1, waarna Van der Gragt de stand wist uit te breiden naar 4-1. Tekenend voor de wedstrijd is het succes van de jonge Miedema. Na de 5-1, (eigen doelpunt van de Roemeense verdediger) is zij verantwoordelijk voor voor de 6-1 en 7-1, waarmee de wedstrijd eindigt in het ruime voordeel van Oranje. Een bijzondere interland was het zeker voor Sherida Spitse, die haar 125e cap speelde.

Het oefenduel tegen Roemenie is de eerste wedstrijd uit een reeks oefenwedstrijden van Oranje. Aanstaande dinsdag nemen de Oranjevrouwen het op tegen Rusland.