Dinsdag 24 januari 2017

VIDEO: Oranjevrouwen schuiven ook Rusland aan de kant

Opnieuw een flink aantal goals van Vivianne Miedema: drie dit keer, in het met 4-0 gewonnen duel van dinsdag tegen Rusland.

Einde oefentrip Oranjevrouwen
En opnieuw een ruime zege, na de zevenklapper van vrijdag tegen Roemenië in de voorgaande oefeninterland. Het Nederlands vrouwenelftal kan dus terugzien op een, in elk geval qua punten, geslaagde oefencampagne in het Spaanse La Manga. Minpunt was helaas wel het redelijk grote aantal blessures: vijf maar liefst.

Miedema, Miedema, Beerensteyn en Miedema
Drie minuten voor rust brak de spits van FC Bayern München met een knappe kopbal de score open, na een uur spelen gevolgd door de 2-0. Wederom van Miedema, ditmaal met de voet. Lineth Beerensteyn zorgde voor de 3-0, waarna Miedema vlak voor tijd haar (niet zuivere) hattrick vervolmaakte: 4-0.

De acties van vooral Miedema waren 'niet te zuinig' ook... Kijk maar naar de video van OnsOranje.

Reactie bondscoach Sarina Wiegman
"Ik vond het een goede wedstrijd van ons”, blikt bondscoach Sarina Wiegman terug op OnsOranje. "De eerste helft hadden we goed positiespel, maar we kregen onze spits te weinig aan de bal. Dat ging de tweede helft een stuk beter, waardoor we ook gevaarlijker werden. Rusland is misschien één keer op onze helft geweest, terwijl we eerder deze week tegen Roemenië nog een aantal kansen weggaven. Dat was dus een mooi verbeterpunt.”

In maart komen de OranjeLeeuwinnen weer bij elkaar. Dan staat de strijd om de Algarve Cup op het programma. Tegenstanders zijn dan China, Australië en Zweden.

copyright-proshots-994508-Pro_Shots-Erik_Pasman.jpg