Maandag 10 april 2017

Social van de week: Onze Oranjeleeuwinnen zijn populairder dan ooit (Sparkle voor het hele team +1)

We zijn erbij! #ekvrouwen #weuro27 #nedfra

Een bericht gedeeld door EK Vrouwen (@ekvrouwen) op 7 Apr 2017 om 10:58 PDT

In aanloop naar het WEURO 2017 deze zomer in Nederland, volgen wij de Oranje leeuwinnen op de voet. In de rubriek 'Social van de Week' lichten wij wekelijks één post van onze internationals uit. Elke maandag kennen wij een sparkle toe aan de leeuwin die afgelopen week de meest opmerkelijke social media post heeft geplaatst. Ook kan de hele selectie een Sparkle krijgen. Deze week gaat de sparkle naar.... alle Oranjeleeuwinnen!!

Nog nooit kwamen er tijdens een oefeninterland zoveel supporters het Nederlandse vrouwenelftal aanmoedigen als afgelopen vrijdag in de Galgenwaard. Beide hoofdtribunes waren zo goed als vol. Slechts de twee tribunes aan de doelzijden werden niet benut. Ondanks dat de Oranjeleeuwinnen de oefeninterland tegen Frankrijk niet hadden gewonnen, hing er een goede sfeer in het stadion. Wedstrijdverslag Nederland - Frankrijk

Ook rondom de Galgenwaard was het vrijdag feest. Op het Funplein stond het vol van mensen, vooral veel jonge meiden zijn op de wedstrijd afgekomen. Daarnaast werden er spandoeken gemaakt, was er een dj die de muziek verzorgde en niet te vergeten: onze mascotte Kicky was van de partij.

Populair in de media
Al eerder maakte de NOS bekend wekelijks een wedstrijd uit de Eredivisie vrouwen uit te zenden. Dat het vrouwenvoetbal in Nederland eindelijk van de grond komt, is ook uit andere media te blijken. Onze Leeuwinnen zijn vaker op tv te zien. Misschien aankomende week wel bij Tiki Taka Touzani? Zie post hieronder.

Sparkle
Wij kennen een Sparkle toe aan de hele selectie van het Nederlands vrouwenelftal. De groeiende belangstelling voor het vrouwenvoetbal is een goede eerste stap naar winst op het EK in eigen land.


Door: Lara Snel

Strike a pose with @touzanitv #tuff #oranjeleeuwinnen #squad 😎

Een bericht gedeeld door Desiree van Lunteren (@dvlunteren) op 8 Apr 2017 om 9:41 PDT

When the fans let you shine. 📸🇳🇱 #oranjeleeuwinnen

Een bericht gedeeld door Shanice Van De Sanden (@svandesanden) op 9 Apr 2017 om 2:15 PDT

photo_f7-75.jpg