Dinsdag 17 juli 2018

WK-selectie Hockeydames: zonder Pien Sanders, met Sanne Koolen

Speelsters_Nederlands_elftal_hockey_-_WK-selectie_Oranje_vrouwen.jpg

Voor jeugdig hockey-international Sanne Koolen komt er een geweldige kans: zij mag deelnemen aan het WK Hockey in Londen. De aanleiding is echter niet leuk: Pien Sanders is geblesseerd uit de selectie voor het WK.

Een wijziging in de selectie voor het WK Hockey voor dames in Londen: Den Bosch-international Pien Sanders moet vanwege een hersenschudding haar plaats afstaan aan mede Den Bosch-speelster Sanne Koolen. Zo meldt de Nederlandse hockeybond.

Deelname aan het WK Londen voor Sanders niet verantwoord
Tijdens het voorbije vierlandentoernooi in Breda moest Sanders (38 caps) het veld ruimen in de wedstrijd tegen Argentinië, na een botsing met een tegenstander. Precies datgene waar bondscoach Alyson Annan bang voor was: een feitelijk onnodige blessure door verruwing van het spel in betreffende wedstrijd. Na onderzoek door een neuroloog is geconstateerd dat meedoen aan het WK in Engeland voor Sanders niet verantwoord is. Het WK Hockey 2018 voor Vrouwen begint komende zaterdag 21 juli al, waarbij voor Oranje de eerste wedstrijd op zondag 22 juli op het programma staat, tegen Zuid-Korea in Groep A.

"Zo vlak voor WK nog eens extra vervelend"
"Dit is een grote teleurstelling voor Pien, die haar eerste WK zou gaan spelen", meldt Alyson Annan in een persbericht over de 20-jarige verdedigster. "Een blessure zo kort voor een groot toernooi is natuurlijk extra vervelend. Maar het is belangrijk dat Pien de tijd neemt voor haar herstel."

Gerust gevoel bij Sanne Koolen en professioneel team
Annan geeft verder aan een gerust gevoel te hebben bij haar vervangster: Sanne Koolen, die 8 caps achter haar naam heeft staan, 22 jaar is en op de reservelijst stond. "Ik heb veel vertrouwen in Sanne en in de professionaliteit van ons team om deze tegenslag goed op te kunnen vangen." Koolen speelde ook al mee tijdens de voorbije twee vierlandentoernooien, in Breda en het Duitse Grünwald, waar Oranje alle zes de wedstrijden won.