Zaterdag 21 juli 2018

WK Hockey Vrouwen begint zaterdag, zondag Oranje

Speelschema_Hockey_Oranje_dames_programma_WK-2018.jpg

Het wereldkampioenschap hockey voor vrouwen 2018 in Londen begint op zaterdag 21 juli om 13.00. Op zondag 22 juli komt Oranje voor het eerst in actie. Om 18.00 uur begint de wedstrijd Nederland - Zuid-Korea.

Zaterdag 21 juli om 13.00 uur is de aftrap van het WK Hockey Vrouwen 2018. Nederland begint het toernooi op zondag 22 juli om 18.00 uur, in Groep A tegen Zuid-Korea. Daarna volgen China - Nederland (vrijdag 27 juli), Nederland - Italië (zondag 29 juli) en wellicht nog vier tot vijf wedstrijden meer.

WK Hockey Vrouwen Speelschema
Na de groepsfase volgen de kwartfinales, halve finales en de finale. Voor landen die in hun poule eindigen als tweede of derde, is er vóór hun eventuele kwartfinale eerst nog een zogeheten cross-over. Zie ook het complete programma.

WK Hockey Vrouwen Opzet
Het is voor het eerst dat aan het wereldkampioenschap hockey voor dames zestien landen deelnemen. Eerst waren dit er altijd twaalf. Het Women's World Cup Hockey wordt gespeeld in Engeland, Londen, om precies te zijn op het Lee Valley Hockey and Tennis Centre, kort gezegd het Lee Valley Hockey Stadion. De laatste editie was in 2014: toen werd Nederland wereldkampioen. Zie ook alle info over het WK.

WK Hockey Vrouwen Landen en Stand
De landen die op het WK meedoen, zijn: Argentinië, Australië, België, China, Duitsland, gastland Engeland, Ierland, India, Italië, Japan, Nederland, Nieuw-Zeeland, Spanje, Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Zuid-Korea. Zie ook de stand.

WK Hockey Vrouwen TV
De wedstrijden van Oranje worden live uitgezonden. Het WK 2018 voor dames is te zien bij de NOS via NPO 1 en NPO 2. Zie ook WK Hockey 2018 op tv.

WK Hockey Vrouwen Speelsters
De selectie van Nederland bestaat uit achttien speelsters. Oorspronkelijk stonden er vijf stand-by. Na het geblesseerd afhaken van Pien Sanders maakt inmiddels ook Sanne Koolen deel uit van de WK-selectie en bestaat het aantal reserve-speelsters uit vier. Zie ook alle speelsters Oranje Hockey op een rij.