Woensdag 26 april 2017

WK-kwalificatie: Nederlands vrouwenelftal blijft Noorwegen tegenkomen

Miedema-Noorwegen-Copyright-ProShots-1116759-Jan_Kok-CREDIT.jpg

Het EK voor 2017 is waar het nu om draait. Maar daarna volgt het WK 2019. En de tegenstanders voor kwalificatie zijn bekend: Noorwegen, Ierland, Slowakije en Noord-Ierland.

Ook op het EK tegen Noorwegen
Het Nederlands vrouwenelftal komt dus opnieuw uit tegen Noorwegen. Net als op het komende EK in Nederland. Dan is Noorwegen de tegenstander in de openingswedstrijd van WEURO 2017.

Weinig geheimen meer voor Nederland
"Noorwegen heeft niet veel geheimen meer voor Oranje", zegt bondscoach Sarina Wiegman dan ook, vlak na de loting in een persbericht van de KNVB.

OranjeLeeuwinnen in Groep 3
Nederland speelt in de kwalificatiereeks voor het WK 2019 in Groep 3. Samen dus met Ierland, Slowakije en Noord-Ierland.

Bondscoach Wiegman over Noorwegen: "Apart dat we weer tegen Noorwegen loten. Het voordeel is dat we Noorwegen goed kennen. We weten hoe we ze moeten bespelen."

Wiegman over Slowakije: "Zij zijn voor mij een nog vrij onbekende tegenstander."

Wiegman over Noord-Ierland: "Daar zit wel talent. In Ierland wordt deze zomer ook het EK onder 19 georganiseerd. Ze proberen daar het vrouwenvoetbal echt een boost te geven."

En nogmaals Wiegman, over Ierland: "Ik weet dat het een pittige tegenstander is. Ze spelen zeer fysiek. Maar daar moeten wij ons wel tegen kunnen wapenen. In principe zijn wij verder in onze ontwikkeling dan die andere drie landen."

"Zorgen dat we eerste worden"
Wiegman heeft er vertrouwen in dat Oranje verder komt: "We moeten zorgen dat we eerste worden in deze poule. Of tot de vier beste nummers twee behoren. Wat dat betreft biedt deze loting wel mogelijkheden."

WK-kwalificatie vanaf september 2017
De kwalificatiewedstrijden voor het WK beginnen in september 2017. Het wereldkampioenschap zelf is van 1 tot en met 30 juni 2019 in Frankrijk.

Hoe kan Nederland zich plaatsen voor het WK?
Voor Europa zijn acht WK-tickets beschikbaar. De zeven groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap. De vier beste nummers twee strijden in oktober/november 2018 in een dubbele play off-ronde om het laatste WK-ticket. Het WK2019 in Frankrijk is de achtste editie van een mondiale eindronde in het vrouwenvoetbal. Aan het toernooi nemen 24 landen deel.

"Apart dat we weer tegen Noorwegen loten. Het voordeel is dat we Noorwegen goed kennen. We weten hoe we ze moeten bespelen."

Bondscoach Sarina Wiegman over loting WK-kwalificatie