WK Voetbal Vrouwen live op tv: uitzendingen met wedstrijden Nederland

WK_voetbal_vrouwen_live_op_tv.jpg

Waar en wanneer zijn de wedstrijden van het WK Voetbal 2019 Frankrijk live op tv? De Oranje Vrouwen van Nederland zijn te zien bij de NOS, op televisie en via livestream.

Op welke zender komt het WK Voetbal Vrouwen 2019 in Frankrijk, met live de wedstrijden van Nederland? De NOS doet op tv én op internet via livestream (o.v.b.) verslag van de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen. Alle WK-wedstrijden in de zomer van 2019 van het Nederlands vrouwenelftal worden dus rechtstreeks uitgezonden door de NOS op NPO.

Het uitzendschema van de NOS laat allereerst vanaf dinsdag 11 juni deze wedstrijden van Nederland zien. In Groep E: Nieuw-Zeeland - Nederland (11 juni), Nederland - Kameroen (15 juni) en Nederland - Canada (20 juni). De tijdstippen waarop de uitzendingen beginnen zijn nog niet bekend.

De uitzending wordt dus telkens verzorgd door de publieke omroep via de NOS. De wedstrijden komen op NPO 1/2/3. Alle wedstrijden zijn voor het Nederlands publiek gratis te zien.


Het uitzendschema van de eerste ronde is bekend. Zie het schema onderaan deze pagina. Wanneer Oranje zich plaatst voor de vervolgronde(n) komt daar ook het verdere NOS-schema te staan.

Live stream Nederlandse voetbalvrouwen
De wedstrijden zijn (o.v.b.) ook online te zien via NOS.nl. Ze zijn dus te bekijken op smartphone, pc, laptop, notebook of andere computer. Hier volgt meer informatie zodra de NOS dit bekend heeft gemaakt.

Speelschema in Frankrijk
Het WK Vrouwenvoetbal begint op vrijdag 7 juni 2019 en duurt tot en met de finale op zondag 7 juli 2019. Het speelschema WK Voetbal Vrouwen toont alle wedstrijden in de groepsfase, achtste finales, kwartfinales, halve finales, de wedstrijd om brons en natuurlijk de finale.

Uitzendschema: wanneer komt het WK Voetbal op tv?
Hieronder staan de wedstrijden van Nederland die via tv en live stream worden uitgezonden door de NOS nog eens op een rij. De rest van de data is afhankelijk van de prestaties van de Oranje Leeuwinnen. Zie ook het hiervoor genoemde programma met alle wedstrijden van dit WK Voetbal in Frankrijk, officieel het FIFA Women's World Cup France 2019. Daarin is te zien welke wedstrijden Nederland mogelijk verder speelt én er staat verdere uitleg over het toernooi.

WK Voetbal Dames in Frankrijk live uitzending Oranje Leeuwinnen
(Nederlandse tijden, idem als in Frankrijk):


GROEPSFASE
Dinsdag 11 juni 2019
| uitzending vanaf n.n.b. uur | Nieuw-Zeeland - Nederland | NOS NPO

Zaterdag 15 juni
| uitzending vanaf n.n.b. uur | Nederland - Kameroen | NOS NPO

Donderdag 20 juni
| uitzending vanaf n.n.b. uur | Nederland - Canada | NOS NPO


ACHTSTE FINALE
Datum: n.n.b.
Met Oranje?
Wedstrijd: n.n.b. uur
Uitzending vanaf n.n.b. uur bij de NOS

KWARTFINALE
Datum: n.n.b.
Met Oranje?
Wedstrijd: n.n.b. uur
Uitzending vanaf n.n.b. uur bij de NOS

HALVE FINALE
Datum: n.n.b.
Met Oranje?
Uitzending vanaf n.n.b. uur bij de NOS

WEDSTRIJD OM PLAATS 3 EN 4 (BRONS)
Zaterdag 6 juli 2019
Met Oranje?
17.00 uur:
Uitzending vanaf n.n.b. uur bij de NOS

FINALE
Zondag 7 juli 2019
Met Oranje?
17.00 uur:
Uitzending vanaf n.n.b. uur bij de NOS


Samenvattingen en overige wedstrijden WK
De NOS heeft in Nederland de uitzendrechten van het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal 2019 en zendt behalve alle wedstrijden van Nederland ook andere wedstrijden uit. Ook zijn er samenvattingen van de WK-wedstrijden te zien.

Oefeninterlands en kwalificatie Leeuwinnen voor EK 2021
Overigens zijn de oefeninterlands in aanloop naar het WK én straks de wedstrijden voor EK-kwalificatie (eindtoernooi 2021) van de Oranje Leeuwinnen te zien op Veronica/SBS6. Ook de kwalificatieduels voor het aankomende WK werden al uitgezonden door Veronica.