WK Voetbal Vrouwen live op tv: uitzendingen met wedstrijden Nederland

Klik door voor: Leeuwinnen live te zien op tv ná het WK | Wedstrijden kwalificatie EK

WK_voetbal_vrouwen_live_op_tv.jpg

Waar en wanneer zijn de wedstrijden van het WK Voetbal 2019 Frankrijk live op tv? De Oranje Vrouwen van Nederland zijn te zien bij de NOS, op televisie en via livestream. Ook in de achtste finales. Beeld: Pro Shots


UITZENDING FINALE WK ZONDAG 7 JULI:

NEDERLAND - VERENIGDE STATEN: LIVESTREAM EN LIVE OP TV OP ZENDER NPO 1. UITZENDING BEGINT OM 16.00 UUR

Op welke zender komt het WK Voetbal Vrouwen 2019 in Frankrijk, met live de wedstrijden van Nederland? De NOS doet op tv én op internet via livestream verslag van de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen. Alle WK-wedstrijden in de zomer van 2019 van het Nederlands vrouwenelftal worden dus rechtstreeks uitgezonden door de NOS op televisie via NPO 1 en verder in het toernooi mogelijk ook NPO 2 en NPO 3, plus online op de website én integraal op de radio via NPO Radio 1 (Langs de Lijn).

Update:
het uitzendschema van de NOS liet allereerst vanaf dinsdag 11 juni deze wedstrijden van Nederland zien. In Groep E: Nieuw-Zeeland - Nederland (11 juni, uitzending begint om 14.25 uur), Nederland - Kameroen (15 juni, uitzending begint om 14.25 uur) en Nederland - Canada (20 juni, uitzending begint om 17.25 uur). In de achtste finales zijn inmiddels zeker ook de Leeuwinnen op tv en internet te zien!

De uitzendingen worden dus telkens verzorgd door de publieke omroep via de NOS. De wedstrijden komen op NPO 1 en 3. Vanaf de achtste finales ook op NPO 2. Alle wedstrijden zijn voor het Nederlands publiek gratis te zien. Nederland komt in elk geval in de groepsfase op tv via NPO 1, daarna mogelijk ook via NPO 2 of NPO 3.

Het uitzendschema van achtste finales is inmiddels ook bekend. Zie het schema onderaan deze pagina. Wanneer Oranje zich plaatst voor de vervolgronde(n) komt daar ook het verdere NOS-schema te staan: als eerste is dat dus het geval bij de 8e finales.

Live stream Nederlandse voetbalvrouwen
De wedstrijden zijn ook online te zien via NOS.nl. Ze zijn dus te bekijken op smartphone, pc, laptop, notebook of andere computer. Dat geldt niet alleen voor Oranje, maar ook voor alle andere WK-wedstrijden. De NOS heeft inmiddels bekendgemaakt dat alle 52 wedstrijden live te zien zijn via de site of via de app. Daarvan komen 31 duels rechtstreeks op tv. Naast de wedstrijden van Nederland zijn dit wedstrijden die 's avonds worden gespeeld en alle duels vanaf de achtste finales, dus tot en met de WK-finale.

Speelschema in Frankrijk
Het WK Vrouwenvoetbal begint op vrijdag 7 juni 2019 en duurt tot en met de finale op zondag 7 juli 2019. Het speelschema WK Voetbal Vrouwen toont alle wedstrijden in de groepsfase, achtste finales, kwartfinales, halve finales, de wedstrijd om brons en natuurlijk de finale.

Uitzendschema: wanneer komt het WK Voetbal op tv?
Hieronder staan de wedstrijden van Nederland die via tv en live stream worden uitgezonden door de NOS nog eens op een rij. De rest van de data is afhankelijk van de prestaties van de Oranje Leeuwinnen. Zie ook het hiervoor genoemde programma met alle wedstrijden van dit WK Voetbal in Frankrijk, officieel het FIFA Women's World Cup France 2019. Daarin is te zien welke wedstrijden Nederland mogelijk verder speelt én er staat verdere uitleg over het toernooi.

WK Voetbal Dames in Frankrijk live uitzending Oranje Leeuwinnen
(Nederlandse tijden, idem als in Frankrijk):


De wedstrijden van Nederland komen ook integraal op de radio, via NPO Radio 1.

GROEPSFASE
Dinsdag 11 juni 2019
| uitzending Studio France vanaf 14.25 uur | Nieuw-Zeeland - Nederland | NOS NPO 1 en NPO Radio 1
Commentaar: Frankrijk Wielaard.
De wedstrijd zelf begint om 15.00 uur

Zaterdag 15 juni
| uitzending Studio France vanaf 14.25 uur | Nederland - Kameroen | NOS NPO 1 en NPO Radio 1
Commentaar: Jeroen Elshoff
De wedstrijd zelf begint om 15.00 uur

Donderdag 20 juni
| uitzending Studio France vanaf 17.25 uur | Nederland - Canada | NOS NPO 1 en NPO Radio 1
Commentaar: Frank Wielaard
De wedstrijd zelf begint om 18.00 uur


ACHTSTE FINALE
Datum: maandag 24 juni of dinsdag 25 juni (Nederland speelt in één van beide)
Met Oranje!
Wedstrijd: 21.00 uur (ongeacht welke van beide datums)
Uitzending vanaf 20.25 uur bij de NOS | NPO 3 en NPO Radio 1

KWARTFINALE
Datum: n.n.b.
Met Oranje!
Wedstrijd: n.n.b. uur
Uitzending vanaf n.n.b. uur bij de NOS

HALVE FINALE
Datum: n.n.b.
Met Oranje!
Uitzending vanaf n.n.b. uur bij de NOS

WEDSTRIJD OM PLAATS 3 EN 4 (BRONS)
Zaterdag 6 juli 2019
17.00 uur:
Uitzending vanaf n.n.b. uur bij de NOS

FINALE
Zondag 7 juli 2019
Met Oranje!
17.00 uur:
Uitzending vanaf n.n.b. uur bij de NOS


Samenvattingen en overige wedstrijden WK
De NOS heeft in Nederland de uitzendrechten van het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal 2019 en zendt behalve alle wedstrijden van Nederland ook andere wedstrijden uit. Ook zijn er samenvattingen van de WK-wedstrijden te zien.

Oefeninterlands en kwalificatie Leeuwinnen voor EK 2021
Overigens zijn de oefeninterlands in aanloop naar het WK én straks de wedstrijden voor EK-kwalificatie (eindtoernooi 2021) van de Oranje Leeuwinnen te zien op Veronica/SBS6. Ook de kwalificatieduels voor het aankomende WK werden al uitgezonden door Veronica.