Donderdag 17 januari 2019

Wordt Sherida Spitse de nieuwe recordinternational? Vast!

Recordinternational_Oranje_Vrouwen_Sherida_Spitse.jpg

OranjeLeeuwin Sherida Spitse dendert voort richting de eretitel 'Recordinternational Nederlands vrouwenelftal'.

Ze gaat het worden: recordinternational van de Oranje Vrouwen. Sherida Spitse (28) gaat komende zaterdag 19 januari tegen Zuid-Afrika waarschijnlijk al de huidige koploper evenaren. Krijgt Spitse speelminuten, dan staat zij qua aantal caps voor de OranjeLeeuwinnen gelijk met voormalig international Annemieke Kiesel-Griffioen.

Rap afstand?
Spitse staat aan de vooravond van de eerste van een reeks oefenwedstrijden richting het WK 2019 op 155 internationale wedstrijden. Worden dat er 156 dan deelt de middenvelder dit aantal nog met Griffioen. Ongetwijfeld - blessures en andere ongewenste zaken daargelaten - neemt Spitse vervolgens zelfs rap afstand als nummer één op de lijst van Leeuwinnen-recordinternationals. Klik je op voorgaande link, dan zie je niet alleen het overzicht met recordinternationals van de Oranje Vrouwen, maar ook de alltime topscorerslijst van de Nederlandse voetbalvrouwen. Daar is ook huidig Oranje-spits Vivianne Miedema bezig aan een serieuze opmars.

Sedert 2006...!
Sherida Spitse trok voor het eerst het Oranjeshirt aan in naam van het allerhoogste Nederlandse vrouwenvoetbalteam in augustus 2006. Slechts 16 jaar was ze. Ze is ondertussen dus al maar liefst twaalf jaar actief op het hoogste Oranjeniveau (...chapeau!).