Maandag 13 februari 2017

Social van de week: Merel van Dongen (Sparkle +1)

In aanloop naar het WEURO 2017 deze zomer in Nederland, volgen wij de Oranje leeuwinnen op de voet. In de nieuwe rubriek 'Social van de Week' wordt er wekelijks één post van onze internationals uitgelicht. Elke maandag wordt er een sparkle toegekend aan de leeuwin die afgelopen week de meest opmerkelijke social media post heeft geplaatst. Deze week gaat de sparkle naar.... Merel van Dongen!

Grote stap richting de titel
De speelster van Ajax, Merel van Dongen, vierde dit weekend niet alleen haar verjaardag, maar ook een belangrijke overwinning voor de titelrace in de Eredivisie Vrouwen. Vrijdagavond versloegen de Amsterdammers de FC Twente vrouwen met 1-0. Het beslissende doelpunt viel kort voor rust en kwam op naam van Marjolein van den Biggelaar. De overwinning is een grote stap richting het kampioenschap voor de Ajacieden, het gat tussen koploper Ajax en FC Twente is opgelopen tot elf punten.

De Sparkle
Voor de opmerkelijke prestatie van Ajax krijgt de verdedigster van Ajax, die ook dit weekend haar 24e verjaardag vierde, een sparkle.

Tekst: Lara Snel


photo_f7-75.jpg