Maandag 11 maart 2019

Zo ziet WK-shirt OranjeLeeuwinnen eruit!

Zo ziet het WK-shirt van de Oranje Vrouwen eruit! Nike en de KNVB hebben in Parijs het nieuwe shirt van de OranjeLeeuwinnen onthuld. De Nederlandse voetbalvrouwen dragen tijdens het WK Vrouwen 2019 in Frankrijk een tenue waarmee onder andere aanvoerder Lieke Martens blij mee is, zo bericht de KNVB in een persbericht en op de site van de voetbalbond.

Nieuwe shirt Oranje Vrouwen: elegant én een retro twist
Martens: "Wij zijn superblij met het nieuwe tenue. Het is stijlvol en heeft een elegante pasvorm. Het is modern maar heeft tegelijkertijd een retro twist. Ik weet bijna zeker dat onze supporters het ook mooi vinden."

Sierlijk met een tulp
Het geheel oranje tenue is geïnspireerd op eerdere outfits van de nationale ploeg. Het shirt heeft een V-hals en de mouw is iets langer. De voorkant van het shirt is gesierd met een grafische afbeelding van een tulp. En natuurlijk is er ook het leeuwinnenlogo, voorop de borst.

"Op het WK 2019 weer het beste uit onszelf"
Martens, in 2017 verkozen tot beste speelster van de wereld na een uitzinnig EK in eigen land, zegt op de site van de KNVB: "WEURO2017 was natuurlijk een geweldige ervaring voor ons als team. En toen werd de potentie van het vrouwenvoetbal in Nederland ook meteen duidelijk. In Frankrijk willen we op het WK weer het beste uit onszelf halen. Hopelijk kunnen we onze fans opnieuw trots maken."

Nieuw Leeuwinnen-tenue voor het eerst te zien op vrijdag 5 april
Het tenue is zodanig ontworpen dat het soepel aansluit op alle bewegingen van de speelsters. Het is gemaakt van gerecyclede plastic waterflessen, zoals dat sinds 2010 al gebeurt in in alle voetbaltenues van Nike. De nieuwe outfit is op vrijdag 5 april voor het eerst te zien in de oefenwedstrijd van de OranjeLeeuwinnen in Arnhem tegen Mexico. Het shirt is ook te koop: vanaf 16 mei ligt het in de winkels en is het online te koop.

Wereldkampioenschap vrouwen
Het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal 2019 begint op 7 juni 2019. Nederland begint het WK Vrouwen in Groep E op dinsdag 11 juni 2019 tegen Nieuw-Zeeland. Op zaterdag 15 juni is er de wedstrijd tegen Kameroen, gevolgd door de derde groepswedstrijd van de Leeuwinnen: tegen Canada op donderdag 20 juni 2019. Zie ook het speelschema WK Vrouwen.